Welke soorten stellingen zijn er?

Welke soorten stellingen zijn er?

Welke soorten stellingen zijn er? We zetten ze op een rij!

Als je een magazijn runt of betrokken bent bij logistiek en opslag, dan weet je hoe belangrijk het is om de juiste stellingen te kiezen. Magazijnstellingen zijn er in verschillende vormen en maten, elk ontworpen voor specifieke toepassingen en opslagbehoeften. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten magazijnstellingen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die aansluit bij jouw bedrijfsbehoeften.

Palletstellingen

Palletstellingen zijn een van de meest voorkomende soorten stellingen in magazijnen. Ze zijn ontworpen voor het opslaan van pallets en zijn verkrijgbaar in verschillende configuraties, zoals selectieve palletstellingen, drive-in stellingen en push-back stellingen. Palletstellingen bieden een efficiënte opslagoplossing voor grote hoeveelheden goederen en zijn ideaal voor gebruik in distributiecentra en grootschalige opslagfaciliteiten.

Legbordstellingen

Legbordstellingen, ook bekend als archiefstellingen of magazijnstellingen, zijn geschikt voor het opslaan van kleinere items die niet op pallets worden geleverd. Deze stellingen bestaan uit verstelbare planken die flexibel kunnen worden aangepast aan de hoogte van de opgeslagen goederen. Legbordstellingen zijn ideaal voor gebruik in kantoren, winkels en magazijnen waar orderpicking een belangrijke rol speelt.

Draagarmstellingen

Draagarmstellingen zijn ontworpen voor het opslaan van lange en zware goederen, zoals buizen, planken en metalen profielen. Ze bestaan uit verticale kolommen met horizontale armen waarop de goederen worden geplaatst. Draagarmstellingen zijn zeer geschikt voor gebruik in magazijnen voor bouwmaterialen, metaalbewerking en houtopslag.

Doorrolstellingen

Doorrolstellingen, ook wel zwaartekrachtstellingen genoemd, maken gebruik van een 'first in, first out' (FIFO) opslagsysteem. Goederen worden aan de ene kant van de stelling ingevoerd en rollen vervolgens naar de andere kant, waar ze worden uitgenomen. Doorrolstellingen zijn ideaal voor het opslaan van producten met een hoge omloopsnelheid, zoals voedingsmiddelen en dranken.

Entresolstellingen

Entresolstellingen, ook bekend als tussenvloerstellingen, zijn ontworpen om extra opslagruimte te creëren door gebruik te maken van de verticale ruimte boven de grond. Ze bestaan uit een metalen constructie met meerdere niveaus van stellingen, waarbij de bovenste niveaus dienen als entresolvloer voor het opslaan van goederen. Entresolstellingen zijn ideaal voor magazijnen met beperkte vloeroppervlakte die behoefte hebben aan extra opslagruimte.

Grootvakstellingen

Grootvakstellingen zijn geschikt voor het opslaan van grotere en zwaardere goederen die niet op pallets worden geleverd, zoals grote dozen, gereedschappen en bulkartikelen. Ze bieden een robuuste opslagoplossing met verstelbare legborden die geschikt zijn voor verschillende productformaten en -gewichten.

Bandenstellingen

Bandenstellingen zijn speciaal ontworpen voor het opslaan van autobanden en andere soortgelijke producten. Ze zijn voorzien van horizontale legborden met speciale gleuven waarin de banden kunnen worden geplaatst, waardoor ze veilig en georganiseerd kunnen worden opgeslagen.

Heb je nog vragen?

Als je meer wilt weten over de verschillende soorten magazijnstellingen of advies nodig hebt bij het kiezen van de juiste stelling voor jouw bedrijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw opslagbehoeften.