Filters opslaan

Draagarmstellingen

Ben je op zoek naar een geschikte stelling voor het opslaan van langgoed (zware lange goederen)? Bij StellingStunt vind je diverse soorten en afmetingen. Deze zijn zeer geschikt om zware en lange goederen op te slaan.

101 producten
Sorteer op

Functie van draagarmstellingen

Draagarmstellingen worden gebruikt voor de opslag van allerlei soorten spullen, zoals bijvoorbeeld constructieonderdelen, gipsplaten, buizen, platen, pakketten hout en grote pallets. Het opslag oppervlak van een stelling als deze wordt niet onderbroken door jukken waardoor de producten goed toegankelijk zijn, dit zorgt ervoor dat lang materiaal goed kan worden opgeslagen. Je kan goederen gemakkelijk uit de stelling halen met een heftruck, reachtruck of zijlader. In plaats van legborden of vlonders maakt deze stelling gebruik van draagarmen. Deze zijn bevestigd aan de staanders. De modellen van deze soorten stellingen kunnen enkel- of dubbelzijdig zijn uitgevoerd.

Soorten draagarmstellingen

Bij StellingStunt bieden we allerlei verschillende stellingen aan waardoor je ervan verzekerd bent dat jouw goederen veilig worden opgeborgen. De volgende varianten en vormen vind je binnen onze webshop: • Licht: Voor goederen die handmatig geladen kunnen worden en niet zoveel belasting vragen kan je kiezen voor lichte draagarmstellingen. Deze hebben een hoogte van 2 tot 2.5 meter. • Medium: Deze stellingen zijn ook geschikt om handmatige belading van zwaardere goederen. De hoogtes van deze stellingen variëren van 2,5 tot 3 meter. • Zwaar: Voor machine belading zijn er zware draagarmstellingen van 4 tot 6 meter. Voor de opslag van buismateriaal van lood, koper of ijzer of bijvoorbeeld pakketten hout.

Hoogte X breedte X diepte

Bij StellingStunt kan je gemakkelijk uit verschillende hoogtes, breedtes en dieptes kiezen. Wij bieden verschillende hoogtes aan, en via de filteropties op de website komt u gemakkelijk bij jouw gewenste hoogte uit. Qua verschillende dieptes heb je de keuze uit 600, 800 of 1000 mm. Voor de breedte kan je gemakkelijk kiezen tussen één meter hart op hart of anderhalf meter hart op hart (H.O.H.). Als je advies nodig hebt over welke maat het best geschikt is, of vragen van andere aard, kan je natuurlijk gemakkelijk advies vragen via telefonisch contact.

Kwaliteit en veiligheid

Bij StellingStunt ben je verzekerd van de juiste kwaliteit en veiligheid van de draagarmstelling. Beschadigingen zijn in ieder magazijn altijd zeer onwenselijk. De draagarmstellingen in ons assortiment zijn professioneel en neem bij twijfel altijd even contact met ons op. Wij zoeken uiteraard graag met je mee naar het perfecte exemplaar voor in jouw magazijn.

Voordelen

Voor het opslaan van lange materialen en bundels zijn draagarmstellingen dus erg geschikt. Naast de kwaliteit en veiligheid zijn er nog een aantal voordelen die we graag voor je benoemen:

  • Flexibiliteit: draagarmstellingen bieden een hoge mate van flexibiliteit omdat de armen verstelbaar zijn, waardoor ze geschikt zijn voor opslag van items van verschillende afmetingen en vormen, zoals lange buizen, planken, of andere lange voorwerpen.
  • Ruimtebesparing: door de open constructie van draagarmstellingen kunnen lange voorwerpen efficiënt worden opgeslagen zonder veel vloerruimte in beslag te nemen, waardoor kostbare magazijnruimte wordt gemaximaliseerd.
  • Eenvoudige toegang: dankzij de vrijstaande armen bieden draagarmstellingen gemakkelijke toegang tot opgeslagen items, waardoor het ophalen en plaatsen van goederen snel en gemakkelijk verloopt.

Bestel jouw draagarmstelling online

Ben je overtuigd van de voordelen van een draagarmstelling en wil je hier in jouw magazijn ook gebruik van maken? Met de draagarmstellingen van StellingStunt richt je jouw magazijn of werkplaats zo efficiënt mogelijk in. Voor vrijwel iedere situatie hebben wij een geschikte draagarmstelling of andere magazijnstelling binnen ons assortiment, zowel nieuwe als gebruikte draagarmstellingen. Een groot gedeelte van onze draagarmstellingen vind je online, deze kan je gemakkelijk bestellen. Wil je van advies voorzien worden of heb je een vraag over ons assortiment? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Veelgestelde vragen

Met het gebruik van een draagarmstelling kan je onderdelen en goederen op een efficiënte manier opslaan. Bij een draagarmstelling wordt er gebruik gemaakt van draagarmen, waarbij het oppervlak om goederen op te slaan niet wordt onderbroken door jukken. Hierdoor kan er op een optimale manier gebruik gemaakt worden van een draagarmstelling, welke vaak tegen een muur van een werkruimte, garage of opslag worden geplaatst. Een draagarmstelling gaat de hoogte in, waardoor de opslag van goederen geoptimaliseerd kan worden. Draagarmstellingen zijn over het algemeen flexibel te monteren en bieden vrije toegankelijkheid voor de producten die opgeslagen zijn, doordat de stelling bestaat uit kolommen en draagarmen. De flexibiliteit van een draagarmstelling komt voort uit het gemak waarmee aanbouw vakken te monteren en te demonteren zijn, tegen de basisvakken van de draagarmstelling aan.

Bedrijven kiezen vaak voor het gebruiken van een draagarmstelling als ze hun bedrijfsvoorraad of goederen op een effectieve manier willen opslaan. Er is een verschil tussen zware en lichte draagarmstellingen, waarin de keuze afhangt van het materiaal dat opgeslagen dient te worden. Bij zwaardere producten wordt er, logischerwijs, gekozen voor een zware draagarmstelling; bij lichte producten vice versa. Het gebruik van een draagarmstelling biedt comfort in een werkruimte, garage of magazijn en draagt daarbij mee aan de optimalisatie van de opslag van producten.  Draagarmstellingen zijn bijvoorbeeld perfect inzetbaar voor het opslaan van lange buizen, platen of constructieonderdelen; en zorgen ervoor dat magazijninrichting erg flexibel, toegankelijk en efficiënt kan plaatsvinden. 

De prijzen van draagarmstellingen variëren en zijn afhankelijk van de maten van de draagarmstelling waarvoor gekozen wordt. Deze maten worden in de regel aangegeven door breedte, hoogte en diepte maten, en kunnen alle drie variëren. Zodoende zijn er veel verschillende soorten draagarmstellingen te vinden, en kan er dus altijd een passende draagarmstelling voor in een werkruimte, magazijn of garage gevonden worden. Naast de variërende prijzen voor de maten van de draagarmstellingen, bestaat er ook een verschil tussen de basis- en aanbouw keuken. Aanbouw vakken zijn vakken die tegen een basisvak aan geplaatst kunnen worden, deze aanbouw vakken zijn goedkoper dan de basisvakken van een draagarmstelling. Tot slot kan men kiezen voor gebruikte – tweedehands – draagarmstellingen, of nieuwe draagarmstellingen, waar uiteraard ook een verschil in prijs bij komt kijken.

Men kiest voor een dubbelzijdige draagarmstelling wanneer het gewenst is om de draagarmstelling van beide kanten te benaderen. Een dubbelzijdige draagarmstelling wordt – in tegenstelling tot een enkele draagarmstelling – niet tegen een muur aan geplaatst maar ervan af. Door dat de dubbelzijdige draagarmstelling niet tegen de muur aan geplaatst wordt, is de draagarmstelling van twee kanten toegankelijk, wat erg bevorderlijk kan zijn voor het picken van orders, het stallen van goederen en voor de administratie van de magazijnvoorraad. Voor de optimalisatie van de opslag van goederen is het, wanneer de ruimte het toelaat, uiteraard ook mogelijk om gebruik te maken van zowel dubbelzijdige als enkele draagarmstellingen.