Waarom een dubbelzijdige draagarmstelling kopen?

Waarom een dubbelzijdige draagarmstelling kopen?

Waarom zou je een dubbelzijdige draagarmstelling kopen? Ontdek de voordelen!

Als je op zoek bent naar een efficiënte en ruimtebesparende oplossing voor het opslaan van lange en zware goederen, dan is een dubbelzijdige draagarmstelling wellicht de juiste keuze voor jouw magazijn. In deze blog zullen we de voordelen van dubbelzijdige draagarmstellingen verkennen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voor je opslagbehoeften.

Efficiënt gebruik van ruimte

Een van de belangrijkste voordelen van dubbelzijdige draagarmstellingen is het efficiënte gebruik van ruimte. Deze stellingen zijn ontworpen met armen aan beide zijden van de stelling, waardoor je de opslagcapaciteit maximaliseert zonder extra vloeroppervlakte in beslag te nemen. Dit maakt ze ideaal voor magazijnen waar ruimte schaars is en elke vierkante meter telt.

Flexibiliteit in opslag

Dubbelzijdige draagarmstellingen bieden een hoge mate van flexibiliteit in opslag, omdat de armen verstelbaar zijn en kunnen worden aangepast aan de lengte en hoogte van de opgeslagen goederen. Hierdoor kun je verschillende soorten en maten goederen opslaan, van lange buizen en planken tot zware metalen profielen, zonder dat je meerdere soorten stellingen nodig hebt.

Makkelijke toegang tot goederen

Dankzij het ontwerp met dubbelzijdige toegang kunnen medewerkers gemakkelijk bij de opgeslagen goederen aan beide zijden van de stelling. Dit verbetert de efficiëntie van het orderpickproces en vermindert de tijd die nodig is om goederen te vinden en te verzenden. Bovendien maakt het dubbelzijdige ontwerp het mogelijk om aan beide zijden van de stelling te werken, wat handig kan zijn in drukke magazijnomgevingen.

Veiligheid en stabiliteit

Dubbelzijdige draagarmstellingen zijn ontworpen met oog op stabiliteit en veiligheid. Ze zijn voorzien van stevige kolommen en armen die voldoende ondersteuning bieden voor zware belastingen. Daarnaast kunnen optionele accessoires zoals veiligheidspinbevestigingen en vloerankers worden toegevoegd om de stabiliteit verder te verhogen en het risico op ongelukken te verminderen.

Maximale zichtbaarheid en toegankelijkheid

Door de open constructie van dubbelzijdige draagarmstellingen behouden medewerkers een maximale zichtbaarheid en toegankelijkheid tot de opgeslagen goederen. Dit maakt het eenvoudig om voorraadniveaus te controleren, inventaris bij te houden en snel toegang te krijgen tot de benodigde items. Het bevordert ook een georganiseerde en efficiënte magazijnomgeving.

Waarom een draagarmstelling misschien niet voor jou is

Hoewel dubbelzijdige draagarmstellingen veel voordelen bieden, zijn er situaties waarin deze optie mogelijk niet geschikt is voor jouw magazijnbehoeften. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar opslagoplossingen voor kleinere goederen of dozen, dan zijn draagarmstellingen mogelijk te groot en niet efficiënt voor jouw opslagsysteem. In plaats daarvan zou je kunnen overwegen om te investeren in legbordstellingen, palletstellingen of grootvakstellingen, afhankelijk van de aard van je goederen en de beschikbare ruimte in je magazijn.

Heb je nog vragen?

Als je meer wilt weten over dubbelzijdige draagarmstellingen of advies nodig hebt bij het kiezen van de juiste stelling voor jouw bedrijf, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons team van experts staat klaar om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw opslagbehoeften.