Aanrijbescherming

Bij het inrichten van uw magazijn is het van belang om deze praktisch en ook zeker veilig in te richten. In ieder magazijn zijn er veel verschillende hoeken en plekken waar ongelukken kunnen gebeuren, dat zit immers in een klein hoekje.

9 producten
Sorteer op

Bij het inrichten van je magazijn is het van belang om deze praktisch en ook zeker veilig in te richten. In ieder magazijn zijn er veel verschillende hoeken en plekken waar ongelukken kunnen gebeuren, dat zit immers in een klein hoekje. Wanneer er in een magazijn gereden wordt met aangedreven materieel is het van groot belang om de magazijnstellingen te voorzien van aanrijdbeveiliging. Deze aanrijdbeveiliging beschermt jouw stellingen tegen gevaarlijke beschadigingen bij een kleine aanrijding. Niet alleen wanneer er regelmatig vorkheftrucks in het magazijn rondrijden is aanrijdbescherming nuttig, maar ook wanneer er bijvoorbeeld werkbusjes in het magazijn worden geparkeerd. Bestel de juiste aanrijdbeveiliging gemakkelijk online bij Stellingstunt!

 

Soorten aanrijdbeveiliging

Bij Stellingstunt ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten aanrijdbeveiliging. Zo is er in ons assortiment aanrijdbeveiliging te vinden welke bedoeld zijn voor de hoeken van stellingen, maar is er ook aanrijdbeveiliging verkrijgbaar voor de kopse kant van de stellingen. De aanrijdbeveiliging die bedoeld is als aanrijdbeveiliging stellinghoeken, worden ook wel hoekbeschermers genoemd. Wanneer je kiest voor aanrijdbeveiliging magazijn voor de kopse kant, zie je vaak de benaming stijlbeschermer terug! Naast de hoekbeschermers en stijlbeschermers, vind je bij ons ook rechthoekige aanrijdbescherming en aanrijdbeveiliging palen.

 

Aanrijdbeveiliging verplicht

De huidige ARBO regelgeving verplicht bedrijven om te zorgen voor een veilige werkomgeving voor alle werknemers. Uiteraard dient er in een magazijn ook rekening gehouden te worden met deze veilige werkomgeving. Dit houdt onder andere in dat de magazijnstellingen beveiligd dienen te worden tegen een potentiele aanrijding door bijvoorbeeld heftrucks en reachtrucks. Voor het beveiligen van jouw magazijnstellingen wordt aanrijdbeveiliging gebruikt. Met de aanrijdbescherming van Stellingstunt voorkom je gevaarlijke schade aan magazijnstellingen en is de kans van ongelukken met personeel hierdoor kleiner, zoals bijvoorbeeld met het gebruik van stelling beschermers. Wist je bijvoorbeeld al dat een beschadigde stelling al snel draagkracht verliest? Hierdoor neemt de kans op instortingsgevaar toe. Dit zorgt natuurlijk voor gevaarlijke situaties. Wij raden je daarom aan om al jouw magazijnstellingen te voorzien van aanrijdbeveiliging magazijn.

 

Aanrijdbeveiliging magazijn van Stellingstunt

Binnen het assortiment van Stellingstunt vind je zowel aanrijdbeschermers voor een enkele als voor een dubbele rij. Bij deze aanrijdbeveiliging worden de volgende zaken meegeleverd om jouw magazijnstellingen goed tegen aanrijding te kunnen beschermen:

  • 2 hoekbeschermers
  • 8 ankers
  • 4 bouten/moeren voor de bevestiging van de aanrijdbeschermers aan de hoekbeschermers

De lengte van de aanrijdbeschermers voor enkele rijen is doorgaans 1200 mm en bij de aanrijdbeschermers voor een dubbele rij gaat het veelal om een lengte van 2500mm. Selecteer de aanrijdbeveiliging die van toepassing is voor jouw magazijnstellingen en bestel deze gemakkelijk online bij Stellingstunt.

 

Aanrijdbeveiliging in jouw magazijn; de voordelen opgesomd

Het aanbrengen van aanrijdbeveiliging in jouw magazijn kan een hoop voordelen opleveren. Voor de volledigheid brengen we de voordelen graag voor je in kaart. Aanrijdbeveiliging biedt vele voordelen voor bedrijven die hun magazijnruimtes veilig en efficiënter willen beheren. Allereerst draagt het bij aan de veiligheid van werknemers en het voorkomen van ongelukken in magazijn. Beschadigingen aan magazijnstellingen, of het nu gaat om botsingen met heftrucks, reachtrucks of andere voertuigen, kunnen leiden tot onveilige situaties en zelfs een aanslag doen op je financiën. Wanneer stellingen beschadigd raken, kan dit leiden tot een verlies van draagkracht en het risico op instortingen vergroten.

Daarnaast verminderd aanrijdbescherming de operationele kosten aanzienlijk. Door het voorkomen van schade aan stellingen, producten en materiaal wordt de behoefte aan reparaties en onderhoud verminderd. Dit resulteert in een soepelere workflow; iets wat je vast en zeker wilt in jouw magazijn, opslag of werkplaats. Uiteindelijk betaalt de investering in aanrijdbeveiliging zichzelf dus altijd terug!

Tot slot verhoogt aanrijdbeveiliging het vertrouwen van jouw werknemers; hierdoor zullen ze zich zekerder voelen in hun werkomgeving. Personeel met vertrouwen zorgt voor een betere werksfeer op de vloer; wat is iets wat je wil toch?!

 

De voordelen van Stellingstunt

Voor de beste aanrijdbeveiliging van Nederland trek je bij Stellingstunt aan het langste eind! Wij fungeren graag als jouw partner in aanrijbescherming. In onze webshop vind je een duidelijk overzicht van de verschillende aanrijbeschermingen die wij bieden, zoals bijvoorbeeld aanrijdbeveiliging staal. Wanneer je de verstandige keuze heeft gemaakt om jouw stellingen van aanrijdbeveiliging te voorzien en deze te bestellen bij Stellingstunt, mag je de bestelde producten binnen drie werkdagen thuis verwachten. In een mum van tijd kun je jouw stellingen dus van de nodige veiligheid voorzien! Bij ons staat kwaliteit uiteraard het hoogst in het vaandel, wij bieden dit echter tegen ontzettend scherpe prijzen!

 

Bestel aanrijbescherming magazijn online

Zorg voor een veilig magazijn met de aanrijdbeveiliging van Stellingstunt. Wens je meer informatie over de aanrijdbeschermers? Wens je passend advies? Of heb je andere vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren natuurlijk graag goed over de aanrijdbeveiliging voor jouw stellingen in het magazijn en maken een offerte op maat voor u. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0488-795084 of stuur een mail naar [email protected]!

 

Veelgestelde vragen

Aanrijdbescherming is een oplossing om staanders en stijlen van magazijnstellingen te kunnen beschermen tegen aanrijdingen. Deze aanrijdingen kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door heftrucks en reachtrucks. Wanneer een magazijnstelling wordt aangereden, kan deze al snel draagkracht verliezen. Hierdoor neemt de kans op instorten van de desbetreffende stelling toe, wat voor gevaarlijke situaties voor u en uw werknemers kan zorgen. Daarnaast beschermt u ook de producten op de desbetreffende magazijnstelling, wanneer u deze voorziet van aanrijdbescherming. Er bestaan verschillende soorten aanrijdbescherming, hierbij kunt u denken aan hoekbeschermers, beschermers welke een stijl beschermen, of jukbescherming voor de zijkanten van uw magazijnstellingen. Wanneer u graag meer informatie ontvangt over het beschermen van uw magazijnstellingen, is het natuurlijk altijd verstandig om contact op te nemen met een specialist.

Magazijnstellingen dienen jaarlijks gekeurd te worden door een gecertificeerd keurmeester, bij deze keuring zal ook worden gelet op de aanwezigheid van aanrijdbescherming. Deze aanrijdbescherming dient te zijn geplaatst op de hoeken, aan de gang grenzende staanders van inrijstellingen en bij onderdoorgangen. De Nederlandse ARBO wet- en regelgeving verplicht werkgevers zorg te dragen voor een veilige werkomgeving voor iedereen in dienst. In een magazijn, werkplaats of garage is deze veilige werkomgeving van net zo groot belang en daar dient dan ook zeker rekening mee gehouden te worden. Om een veilige werkomgeving te kunnen waarborgen op een plaats waar gebruik wordt gemaakt van magazijnstellingen, is het inzetten van aanrijdbescherming van groot belang. Hierdoor verkleint u de kans op instortingsgevaar van de magazijnstellingen; stelt u zich voor dat een stelling wordt aangereden, draagkracht verliest en er hierdoor gevaarlijke situaties met uw personeel ontstaat?

Om een zo’n veilig mogelijke werkomgeving voor u en uw personeel te kunnen verzekeren, is het plaatsen van aanrijdbescherming van groot belang. Er bestaan verschillende soorten aanrijdbescherming. Ten eerste is het plaatsen van hoekbeschermers belangrijk voor eventuele aanrijdingen met hef- of reachtrucks. Daarnaast bestaan er jukbeschermers, welke op de kop van magazijnstellingen kunnen worden geplaatst. Naast hoek- en jukbeschermers, kan je de stijlen van de stellingen beschermers door stijlbeschermers toe te passen. Stijlbeschermers komen zowel voor vierkante als ronde stijlen voor en zijn bij StellingStunt in beide vormen verkrijgbaar. Wil je meer weten over de meest geschikte optie aanrijdbeschermer? Neem dan gerust contact op met één van onze productspecialisten.

Het toepassen van aanrijdbescherming in jouw magazijn is van groot belang om vervelende en bovenal gevaarlijke situaties te voorkomen. Wil je graag aanrijdbescherming aanschaffen? Bestel deze hulpstukken dan vooral bij StellingStunt. De producten van StellingStunt zijn altijd van de beste kwaliteit en volledig gekeurd en gecheckt; zo weet je zeker dat je veiligheid in huis haalt! Bij StellingStunt mag je uitgaan van een volledige opslag, dus je mag jouw bestelling binnen drie werkdagen verwachten. Uiteraard staat vakmanschap én betrouwbare service hoog in het vaandel, en je bent bij ons altijd welkom voor advies. Neem daarvoor gerust contact met ons op, dan helpen we je graag verder!