Magazijninrichting

Wanneer u werkt in een bedrijf waar gebruik wordt gemaakt van een magazijn is het belangrijk om dit magazijn zo overzichtelijk mogelijk te houden. Vooral wanneer binnen het magazijn veel verschillende producten op voorraad worden gehouden is het creëren van de juiste magazijninrichting best een uitdaging. Met de juiste magazijninrichting houdt u het magazijn overzichtelijk. Dit is belangrijk omdat wanneer de magazijninrichting te wensen overlaat u dit veel tijd kan kosten. We kennen allemaal de uitspraak, tijd is geld. Om dit te voorkomen is een goede magazijninrichting van belang, hiermee staan de producten binnen uw magazijn zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk opgesteld. Bij Stellingstunt vindt u diverse producten om de juiste magazijninrichting voor het magazijn te realiseren.

Met de juiste magazijninrichting houd je het magazijn overzichtelijk. Wanneer de inrichting te wensen overlaat, kan dit wel onnodige tijd kosten. Om dit te voorkomen is een goede magazijninrichting van belang, hiermee staan de producten binnen jouw magazijn zo efficiënt en overzichtelijk mogelijk opgesteld. Bij StellingStunt vind je diverse producten om de juiste magazijninrichting voor het magazijn te realiseren.

De juiste structuur binnen jouw magazijn

Om binnen jouw magazijn de juiste magazijninrichting te kunnen creëren heb je verschillende stellingen nodig. Bij StellingStunt vind je verschillende soorten stellingen tegen scherpe prijzen. Binnen ons assortiment vind je zowel gebruikte stellingen als nieuwe stellingen. Bij deze verschillende soorten stellingen waarmee je jouw magazijn zo efficiënt mogelijk kunt inrichten, moet je denken aan:

De voordelen

  • Maatwerk oplossingen voor elk magazijn: onze magazijninrichting biedt maatwerk oplossingen voor elk magazijn, of het nu gaat om palletopslag, pickingstations, of specifieke industriebehoeften.
  • Efficiënte stroom van goederen: door het optimaliseren van de lay-out en processen zorgt onze magazijninrichting voor een efficiënte stroom van goederen, wat resulteert in verbeterde productiviteit en doorvoersnelheid.
  • Gebruik van hoogwaardige materialen: wij gebruiken alleen hoogwaardige materialen voor onze magazijninrichting, wat resulteert in duurzame en betrouwbare oplossingen die lang meegaan.

Efficiënte magazijninrichting

Om voor een efficiënte magazijninrichting te zorgen moet worden nagedacht welke stellingen voor jouw magazijn van toepassing zijn. Om helder te krijgen wat nodig is voor een goede structuur en een juiste magazijninrichting is het verstandig om een inrichtingsplan op te stellen voor jouw magazijn. Hierdoor wordt duidelijk wat je precies moet aanschaffen om jouw producten en voorraad zo overzichtelijk mogelijk te kunnen opstellen. Daarnaast hoort bij een goede magazijninrichting ook een logische route binnen jouw magazijn. Door een logische indeling van jouw magazijn kunnen de spullen goed worden gevonden. Daarom is het noodzakelijk dat je hier goed over nadenkt, want zo kan je op een snelle en efficiënte manier te werk gaan. Geef deze route binnen jouw magazijn bijvoorbeeld aan door te werken met verschillende kleuren of bewegwijzering. Hiermee maak je het jezelf en het personeel makkelijker.

Producten voor een perfecte magazijninrichting

Bij StellingStunt kan je perfecte producten bestellen die ervoor kunnen zorgen dat jouw magazijn optimaal wordt ingericht. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan; werktafels, welke in elk magazijn als geen ander van pas komen. Ook kan je bij StellingStunt terecht voor magazijnbakken, welke de perfecte oplossing bieden voor het opruimen van het assortiment. Om jouw opslag zo optimaal mogelijk te kunnen blijven gebruiken, zijn aanrijdbeschermers een goede toevoeging om te plaatsen in jouw magazijn. Deze kan je in verschillende soorten en maten vinden op onze webshop.

Werkplaatsinrichting met StellingStunt

De StellingStunt producten in het assortiment komen naast het inrichten van een perfecte magazijninrichting ook als geen ander van pas in jouw werkplaats. Dus ben je op zoek naar producten voor een goedkope werkplaatsinrichting, en wil je producten werkplaatsinrichting kopen bij StellingStunt? Sla dan snel je slag! Ook voor het inrichten van je werkplaats vind je werkplaats gebruikte producten, zodat je tweedehands jouw werkplaats kan inrichten!

Magazijninrichting bij StellingStunt

Wil je graag advies over het realiseren van de juiste magazijninrichting binnen jouw magazijn? Of wil je meer weten over een van de verschillende stellingen van StellingStunt? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen en denken graag met je mee. Telefonisch zijn wij bereikbaar op 0488-795084 of stuur een mail naar [email protected].

Veelgestelde vragen

Het optimaal inrichten van het magazijn is het best haalbaar met het gebruik van magazijnstellingen. Of het nou gaat om het opslaan van autobanden, het bergen van pallets en de daarop opgeslagen producten, langwerpige voorwerpen of zware goederen, voor elke opslag zijn er passende magazijnstellingen te vinden. Magazijnstellingen zijn erg praktisch en efficiënt; magazijnstellingen werken namelijk de hoogte in, waardoor het vloeroppervlak vrij blijft. Hierdoor blijft er veel ruimte over, kunnen er zelfs meerdere magazijnstellingen geplaatst worden en kan de opslag van producten en goederen worden geoptimaliseerd. Voor zowel kleine als grotere magazijnen, werkruimtes of garages zijn magazijnstellingen de perfecte oplossing voor het opslaan van goederen. Magazijnstellingen zijn in verschillende maten te verkrijgen en daardoor passend op iedere gewenste locatie.

Het efficiënt inrichten van een magazijn kan door middel van een som van aspecten behaald worden. Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor magazijnstellingen die aansluiten bij het soort goederen dat je graag wilt opslaan; kies bijvoorbeeld palletstellingen wanneer je met pallets en daarop opgeslagen producten werkt, of kies een bandenstelling wanneer je een garagehouder of opslag voor autobanden hebt. Een tweede handigheid voor het efficiënt inrichten van een magazijn, is om ervoor te zorgen dat de producten die het meest gebruikt of verkocht worden, op de meest praktische plek op te slaan (zoals bijvoorbeeld op ooghoogte). De producten die minder vaak de revue passeren kan je of onderaan een stelling, of juist boven op de stelling opslaan.

We geven graag een kort overzicht voor welke stelling wanneer van pas komt. De optimalisatie van de opslag van producten gaat gepaard met het aanschaffen van magazijnstellingen die voor jouw voordelig en efficiënt zijn. Wanneer je op de website van StellingStunt kijkt, zul je verschillende stellingen tegenkomen. Een palletstelling is bedoeld om pallets met daarop opgeslagen producten op te slaan; een legbordstelling kan worden gebruikt om efficiënt in de hoogte producten te bergen. Bandenstellingen zijn efficiënt inzetbaar wanneer je auto-, vrachtwagen- of andere soorten banden wil opslaan. Grootvakstellingen bieden de perfecte uitkomst wanneer je zware en grote producten wil opslaan; draagarmstellingen zijn daarentegen perfect wanneer je zware en lange producten wil bergen. Wil je graag advies over welke stelling je nou precies nodig hebt, dan ben je uiteraard altijd welkom om contact op te nemen met onze specialisten; ze helpen je met een luisterend oor en groot vakmanschap verder.

Om meer ruimte in een magazijn te creëren om daarmee de opslag van jouw producten te optimaliseren, is het een goede stap om te kiezen voor magazijnstellingen. Magazijnstellingen zijn de ultieme manier om op een efficiënte manier producten en goederen te bergen. Magazijnstellingen gaan de hoogte in, waardoor producten en goederen in de hoogte worden opgeslagen. Hierdoor blijft er vloeroppervlak vrij; meer ruimte voor meer stellingen en dus meer ruimte voor meer producten en goederen. Daarnaast geven magazijnstellingen een overzichtelijk beeld van de producten en goederen die in huis zijn, en zijn magazijnstellingen vrij toegankelijk waardoor je snel bij de juiste producten terecht kan!

Een magazijn dient te voldoen aan specifieke veiligheidseisen. Deze veiligheidseisen zijn uitgewerkt in het arbobeleid. Wanneer een magazijn gecheckt wordt door de arbodienst, zal de arbodienst op verschillende aspecten letten. Zo dienen magazijnstellingen eens per jaar gekeurd te worden en dienen magazijnstellingen voorzien te zijn van aanrijbescherming. Daarnaast dient een magazijn duidelijk zichtbaar in kaart te hebben gebracht waar heftrucks kunnen rijden, en dienen deze heftrucks – net als de magazijnstellingen – gekeurd te worden. Uiteraard is het van belang dat een magazijn netjes is, de vloer nog intact is en medewerkers veilig en zonder problemen hun werk kunnen uitvoeren.