De platen van een entresolvloer; hoe zit de vloer in elkaar?

De platen van een entresolvloer; hoe zit de vloer in elkaar?

In vele magazijnen, garages en werkplaatsen wordt continu gezocht naar een manier om de berging van producten te optimaliseren. Sinds jaar en dag bestaan er handige middelen die daarbij een handje kunnen helpen, zoals het aanschaffen van pallet- of grootvakstellingen. Toch blijkt de ruimte om producten op te bergen niet altijd het probleem, maar ligt het probleem meer in het aantal beschikbare meters vloeroppervlak. Gelukkig is zelfs daar een oplossing voor; het plaatsen van een entresolvloer! Een entresolvloer kan worden gezien als een tussenvloer, of extra (tussen)verdieping en wordt geplaatst tussen de vloer en het plafond van een hoge ruimte, zoals een magazijn dus. Het monteren van zo’n entresolvloer zet een aantal voeten in aarde, dus op voorhand nemen we je graag mee door de constructie van zo’n vloer. Zo weet je in ieder geval waar je aan toe bent, wanneer je voor een tussenverdieping in jouw werkplaats kiest! 

Waar bestaat een entresolvloer uit?

Een entresolvloer is een zelfdragende constructie. Meestal is deze constructie van staal, hoewel houten tussenvloeren ook voorkomen én ook zeker fijne voordelen kennen. Een tussenvloer bestaan hoofdzakelijk uit verschillende componenten, zoals kolommen met voetplaten, kinder- en hoofdbalken, bevestigingsmiddelen en koppelhoeken. Vaak wordt de stalen constructie afgewerkt met houten vloerplaten, die speciaal voor de entresol constructie worden geproduceerd. De vloerplaten worden namelijk op zo’n manier geperst, dat de toplaag van de plaat heel sterk is. Hierdoor is het mogelijk om zelfs met zware wagens over de vloer heen te rijden, mocht dat nodig zijn. 

Accessoires voor de entresolvloer

Bij de keuze voor een entresolvloer krijg je vaak te maken met vele andere keuzes, zoals bijvoorbeeld het kiezen van de juiste accessoires. De keuzes beginnen al bij de trap soort; wil je een dichte trap, of toch liever trap treden met een rooster? Wordt de entresolvloer gebruikt als werkplaats, en is het dus verstandig om een goederenlift te plaatsen, of is dat niet nodig? Wil je een plek waar een heftruck eventueel pallets op- en af kan halen, of laat je dat achterwege? En wanneer de entresolvloer wordt ingericht voor het creëren van meer kantoorruimtes, is het natuurlijk verstandig om te bedenken of je de tussenverdieping eventueel wil afsluiten met systeemwanden of -plafonds, of dat je deze voor transparantie op de werkvloer toch openlaat. 

Nog meer te kiezen! 

Over smaak valt niet te twisten en zo is het logisch dat de entresolvloer ook enigszins in het plaatje van het magazijn dient te passen. Hierin kan men dus zelf kiezen voor de vorm en maat; wil je bijvoorbeeld rechthoekig of toch liever een L-vormige verdiepingsvloer? Maar blijken ook de keuzes voor draagvermogen en puntbelasting niet onbekend! 

Wil je meer informatie over het aanschaffen of (laten) monteren van een verdiepingsvloer? Of heb je meer vragen over de specificaties van zo’n vloer? Neem dan contact op met een specialist!