Waar moet je aan denken bij een entresolvloer op maat?

Waar moet je aan denken bij een entresolvloer op maat?

Het bergen van producten, het uitbreiden van kantoorruimte, of op zoek naar meer ruimte voor het plaatsen van werktafels? Er zijn veel mogelijkheden voor het creëren van meer ruimte; aanbouwen, op zoek naar een nieuwe werkplaats… Maar wist je dat er een veel gemakkelijkere oplossing voor het oprapen ligt? Wanneer jouw werkruimte, loods, garage of andere gewenste locatie hoog genoeg is, kan je namelijk kiezen voor het laten plaatsen van een entresolvloer op maat! Een entresolvloer op maat is erg praktisch; een entresolvloer op maat is namelijk gemakkelijk in- en uit elkaar te monteren en je hebt zelf keuze in de uitvoering ervan. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ee n entresolvloer op maat, zodat deze perfect op de gewenste locatie past! Maar waar moet je nou allemaal aan denken bij een entresolvloer op maat? We nemen het graag even met je door.

Belasting en capaciteit van jouw entresolvloer op maat

Ten eerste is het uiteraard van belang om te bepalen waar de gewenste entresolvloer voor gaat dienen. Bepaal van tevoren welke belasting de vloer moet kunnen dragen; je kan je voorstellen dat het opslaan van veel producten zwaarder weegt dan het werken op een entresolvloer. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om te zorgen dat de draagmogelijkheid van de vloer voldoet aan de normen en veiligheidsvoorschriften. Ben je hier niet helemaal mee bekend? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen voor advies!

Materiaalkeuze voor jouw entresolvloer op maat

De keuze van het materiaal voor jouw tussenvloer is erg belangrijk. Zo draagt het materiaal natuurlijk bij aan de veiligheid en duurzaamheid van de entresolvloer. Daarnaast kan het esthetische aspect ook meespelen in de keuze voor het materiaal. De meest gebruikte en voorkomende materialen voor entresolvloeren zijn staal, hout en beton. Elk materiaal heeft voor- en nadelen, waarvan het goed is om deze van tevoren goed uit te zoeken. Daarnaast hangt aan elk soort materiaal uiteraard een ander prijskaartje en is het ene materiaal beter voor bepaalde doeleinden dan het ander. Weet je niet welk materiaal het meest geschikt is voor jouw bedrijf? Onze productspecialisten staan natuurlijk klaar voor passend advies en helpen je graag verder! 

Ontwerp en afmetingen van jouw entresolvloer op maat

De keuze voor een entresolvloer op maat gaat samen met beslissen welke afmetingen de vloer dient te zijn, en voor welk ontwerp je het liefst gaat. Wat voor soort trap wil je bij de entresolvloer zien, en wil je de entresolvloer voorzien van een open of dichte afsluiting? Daarnaast moet het ontwerp van de vloer uiteraard worden aangepast op het beoogde gebruik en aan de hoogte van het plafond van de beschikbare ruimte. Tot slot is het goed om rekening te houden met toegangspunten van de entresolvloer; wil je bijvoorbeeld aan één of aan twee zijden de entresolvloer kunnen toetreden?

Specialistisch advies voor een entresolvloer op maat?

Bij het ontwerpen en installeren van een entresolvloer op maat dient rekening gehouden te worden met verschillende aspecten. Door deze factoren in acht te nemen zorg je ervoor dat de vloer veilig, functioneel én duurzaam is. Kom je er zelf niet uit? Dan kan het verstandig zijn specialistisch advies te raadplegen, wie je kan helpen met het maken van de juiste keuze voor je magazijnstelling/ vloer! Neem snel contact op en wie weet heb jij binnenkort een entresolvloer op maat besteld bij StellingStunt!