Voor en nadelen van een inrijstelling

Voor en nadelen van een inrijstelling

De voor- en nadelen van een inrijstelling

Inrijstellingen zijn een populaire keuze voor magazijnen die een hoge opslagdichtheid nodig hebben. Deze stellingen maken het mogelijk om pallets diep in de stellingen op te slaan, waardoor ze ideaal zijn voor bulkopslag van gelijksoortige producten. In dit blog verkennen we zowel de voordelen als de nadelen van inrijstellingen om je te helpen bepalen of dit type stelling geschikt is voor jouw magazijn.

Voordelen van inrijstellingen

Maximale benutting van beschikbare ruimte

Een van de grootste voordelen van inrijstellingen is hun vermogen om de beschikbare opslagruimte maximaal te benutten. Door de diepe opslagmogelijkheden kun je meer pallets in dezelfde ruimte opslaan, wat essentieel is voor magazijnen met beperkte vierkante meters.

Kostenbesparing op lange termijn

Hoewel de initiële investering in inrijstellingen hoger kan zijn dan bij andere stellingtypes, kunnen ze op lange termijn kostenbesparingen opleveren door de efficiëntere benutting van de opslagruimte en de verminderde behoefte aan uitbreiding van de opslagfaciliteit.

Ideaal voor bulkopslag

Inrijstellingen zijn bijzonder geschikt voor de opslag van grote hoeveelheden gelijksoortige producten. Ze zijn ideaal voor magazijnen die werken met bulkgoederen of producten met een lange houdbaarheid, waardoor ze een populaire keuze zijn in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Nadelen van inrijstellingen

Beperkte toegankelijkheid

Een nadeel van inrijstellingen is de beperkte toegankelijkheid tot individuele pallets. Omdat pallets diep in de stellingen worden opgeslagen, is het lastiger om specifieke pallets te bereiken zonder de voorliggende pallets te verplaatsen. Dit kan leiden tot een lagere picking-efficiëntie.

Risico op beschadiging

Door de manier waarop pallets in en uit de stellingen worden verplaatst, is er een verhoogd risico op beschadiging van zowel de opgeslagen goederen als de stellingen zelf. Zorgvuldige handling en goed opgeleid personeel zijn essentieel om dit risico te minimaliseren.

Beperkte flexibiliteit

Inrijstellingen zijn minder flexibel dan andere stellingtypes. Ze zijn voornamelijk ontworpen voor de opslag van producten met gelijke afmetingen en gewichten. Wanneer de opslagbehoeften veranderen of wanneer er een grotere variëteit aan producten moet worden opgeslagen, kunnen inrijstellingen minder geschikt zijn.

Heb je vragen?

Ben je na het lezen van deze blog geïnteresseerd in inrijstellingen of heb je vragen over het optimaliseren van jouw magazijninrichting? Ons team van experts staat klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij het maken van de beste keuze voor jouw situatie. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en laat ons samen jouw magazijn naar een hoger niveau tillen.