Maak jouw magazijn netjes met tweedehands magazijnbakken en andere tips!

Maak jouw magazijn netjes met tweedehands magazijnbakken en andere tips!

Hoe zorg je er nou voor dat het looppad zó door de stellingen beweegt dat je op een logische manier producten kan pakken? Welke producten leg je nou juist wel, of juist niet op ooghoogte? En hoe zorg je ervoor dat alles overzichtelijk in de stellingen blijft liggen en het niet binnen mum van tijd weer een rotzooi is? Gelukkig is er voor iedere vraag een passende oplossing te vinden en we helpen je dan ook graag verder door je een aantal tips te geven. Lees snel met ons mee voor het realiseren van jouw efficiënte magazijn! 

Het gebruik van magazijnbakken

Magazijnbakken kunnen jouw magazijn een stuk overzichtelijker maken! Door het gebruik van magazijnbakken (ook wel: stapelbakken) kan je op een efficiënte manier kleine producten, zoals bijvoorbeeld schroefjes, bergen en dus ook weer terugvinden! Het plaatsen van magazijnbakken is erg gemakkelijk, de bakken zijn namelijk vrij licht van gewicht en daardoor flexibel om te stallen in de stellingen waar je maar wilt! Magazijnbakken zijn zowel nieuws als tweedehands te verkrijgen; magazijnbakken tweedehands zijn uiteraard nog steeds geheel veilig én een goede investering voor in jouw magazijn! 

ABC-analyse

In veel magazijnen wordt gebruik gemaakt van de ABC-analyse. Dit houdt in dat je de producten die je verkoopt onderverdeeld in drie groepen, waarin A staat voor snellopers (de producten die het meest verkocht worden), B de minder snellopende artikelen representeert en de C staat voor producten die weinig worden verkocht. De snellopers (A) deel je vooraan in het magazijn neer, B en C logischerwijs een stuk verder weg. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw orderpickers zo snel mogelijk daadwerkelijk de orders kunnen picken, waardoor je veel tijd bespaard! Klinkt efficiënt, nietwaar? 

Maak gebruik van de juiste stellingen

Om jouw magazijn zo overzichtelijk mogelijk in te richten, is het van groot belang gebruik te maken van de juiste stellingen. Er bestaan veel verschillende stellingen, van palletstellingen tot aan bandenstellingen. Ben jij bijvoorbeeld een garagehouder, dan is het waarschijnlijk dat je een bandenstelling nodig hebt, en geen grootvakstelling. Zorg er dus voor dat je de juiste stelling aanschaft. Daarnaast is het bij het aanschaffen van stellingen ook van belang dat je de beschikbare ruimte optimaal benut; zorg ervoor dat je de wanden volledig bekleed met stellingen, en bestel de stellingen zo hoog mogelijk. Ga ook voor jezelf na of het nodig is om de stelling vanaf twee kanten te kunnen benaderen, of dat één toegankelijke kant ook voldoende is.