Je kantoorruimte nog beter benutten door een entresolvloer

Je kantoorruimte nog beter benutten door een entresolvloer

Is jouw bedrijf afgelopen tijd gegroeid en heb je niet meer voldoende ruimte voor je personeel? Of is de kantoorruimte tegenwoordig simpelweg te klein om alle taken nog op een normale manier uit te voeren? Ben je drastisch op zoek naar nieuwe kantoorruimte maar komt het er maar niet van omdat de prijzen de pan uit vliegen? Geen stress; wij hebben jouw oplossing. In veel gevallen van een tekort aan kantoorruimte is er namelijk één woord wat jou je zorgen doet ontnemen; entresolvloer. Wil je weten hoe je jouw kantoorruimte nog beter kan benutten door het monteren van een entresolvloer? Lees dan snel met ons mee! 

Wat is een entresolvloer?

Een entresolvloer kan worden gezien als een tussenvloer, of tussenverdieping. Deze constructie – welke meestal van staal is – wordt tussen twee etages geplaatst, of in het geval van een werkruimte of garage, vaak tussen de grond en het dak (waar maar één etage is dus). De stalen constructie kan dienen als extra plaats om te werken, maar het is ook mogelijk om extra kantoortjes te plaatsen op zo’n entresolvloer. De entresolvloer is een bekend begrip in de bouwwereld, en erg praktisch in gebruik; het monteren en demonteren van de tussenverdieping is namelijk niet veel werk, dus als je hem wil verplaatsen is dat ook nog mogelijk.

Voordelen van een tussenverdieping?

Het aanschaffen van een tussenverdieping heeft een aantal fijne voordelen. Ten eerste is het monteren van een entresolvloer prijstechnisch uiteraard ideaal; door een entresolvloer aan te schaffen voorkom je het bijvoorbeeld kopen van een nieuw kantoorpand (of een hogere huursom, wanneer er sprake was van een huurkantoorpand). Naast de hogere kosten die bij een groter pand over het algemeen om de hoek komen kijken, zorg je er door het monteren van een entresolvloer ook voor dat een verhuizing uit blijft en dat jouw werknemers hun werk kunnen blijven voortzetten op de oude locatie; scheelt allemaal in de portemonnee! 

Daarnaast is het monteren van een entresolvloer in jouw kantoorruimte een goed idee, omdat je door het monteren hiervan jouw team bij elkaar houdt. De entresolvloer kan worden gezien als vide, welke redelijk open is. Hierdoor hoef je teams niet op te splitsen door ruimtegebrek, maar kunnen ze nog steeds met elkaar in de ruimte werken; beter voor de teamspirit en het samenwerkingsvermogen! 

De laatste voordelen van de entresolvloer zit hem in de kwaliteit van het materiaal. Door de constructie kan een entresolvloer jarenlang meegaan (wel jaarlijks laten keuren!) en kan je de investering er dus snel uit halen!

Weet je niet zeker of een entresolvloer de oplossing is voor het efficiënt benutten van jouw kantoorruimte? Je kan altijd contact opnemen voor advies en een gespecialiseerde blik!