Hoeveel moet ik begroten voor een entresolvloer, en andere magazijn-weetjes!

Hoeveel moet ik begroten voor een entresolvloer, en andere magazijn-weetjes!

Is jouw magazijn toe aan een frisse wind? Een opknapbeurt van de werkplaats, garage of de opslag van jouw winkel? Wil je de stellingen graag efficiënter inrichten, of sterker nog, heb je de keuze gemaakt om stellingen te plaatsen? Bij het optimaliseren van een magazijn, werkplaats, garage of andere locatie komen natuurlijk een hoop vragen kijken. ‘Welke hulpstukken kan ik inzetten voor een geoptimaliseerd magazijn?’. ‘Wat zijn de kosten van magazijnbakken?’ of ‘wat kost een entresolvloer?’. We willen je graag een eindje op weg helpen en geven je daarom graag een inkijkje in het optimaliseren van jouw magazijn of opslag! Lees snel met ons mee voor inspiratie.

Handige hulpstukken; de stelling

Voor het inrichten van een magazijn of garage komt de aanschaf van stellingen goed van pas. Stellingen gaan de hoogte in maar zijn over het algemeen erg smal, waardoor je op een relatief klein oppervlak, veel stellingen kwijt kan. Hierdoor kan je dus veel producten opslaan op een klein stukje grond. Voor veel verschillende producten bestaan passende stellingen. Zo kan je op zoek naar een bandenstelling, perfect voor een garagehouder of werkplaats voor auto’s. In een bandenstelling kan je elke soort band kwijt; van een autobusband tot een trekkerband. De prijzen van stellingen zijn erg uiteenlopend, en daarbij hangt het af van de maat waar je voor kiest in combinatie met de keus uit een nieuwe of tweedehands exemplaar! 

 

Extra vloeroppervlak creëren

Een andere manier om jouw magazijn te optimaliseren en meer ruimte te creëren is door een entresolvloer toe te passen. Een entresolvloer kan worden gezien als een tussenvloer, welke tussen vloer en plafond geplaatst wordt. Deze tussenvloer kan worden gebruikt als extra werkruimte, maar magazijnhouders kiezen er ook vaak voor om de kantoren en dus bureaus op een entresolvloer te plaatsen. Daar komt natuurlijk de vraag ‘wat kost een entresolvloer’ bij kijken! De prijs van een entresolvloer wordt berekend op vierkante meters, en doordat deze exact op maat geleverd zal moeten worden, kan de entresolvloer vaak alleen op offerte worden aangevraagd. Bij het bestellen van een entresolvloer heb je veel keuzes, zoals het materiaal (staal, of hout?) en de vorm (rechthoek, vierkant, of toch liever L- of U-vormig?). De kosten van de entresolvloer zullen ook van deze keuze afhankelijk zijn. 

Extra accessoires

Voor het optimaliseren van je werkplaats of magazijn hoef je uiteraard niet alleen in zee te gaan met ‘grote’ aanpassingen; vaak zijn een aantal kleine veranderingen in het magazijn al voldoende. Zo kan je bijvoorbeeld magazijnbakken aanschaffen, welke de perfecte oplossing kunnen bieden voor het bergen van kleinere producten, zoals schroefjes. Een andere extra accessoire voor magazijnoptimalisatie kan de aanschaf van praktische werktafels zijn, zoals bijvoorbeeld een werktafel met lades, of de aanschaf van gaaslegborden; waardoor producten veiliger en makkelijker opgeborgen kunnen worden!