Hoe kan ik het best mijn magazijn inrichten?

Hoe kan ik het best mijn magazijn inrichten?

Hoe kan ik het best mijn magazijn inrichten?

Ieder die gebruik maakt van een magazijn zal zo nu en dan tegen dezelfde problemen aanlopen; hoe kan je nou zo efficiënt mogelijk je magazijn inrichten? Hoe kan je ervoor zorgen dat de mankrachten op de vloer zo snel mogelijk bij de juiste stelling komen en de looproute dus zo praktisch mogelijk door de locatie loopt? Dat alle opgeslagen goederen zowel handig toegankelijk als veilig zijn opgeborgen? Dat je de heftrucks ook daadwerkelijk kan gebruiken zonder dat er aanrijdingen met palletstellingen of andere arbeidsmiddelen voorkomen… Gelukkig zijn er een aantal handige methoden en hulpmiddelen die je op weg kunnen helpen voor efficiënt je magazijn inrichten. We geven je graag wat magazijn inrichten tips voor jouw magazijn efficiënt inrichten; lees met ons mee! 

First things first

Om maar met de deur in huis te vallen, het gebruik van de juiste stellingen in jouw magazijn, werkplaats of garage is hoe dan ook een must voor jouw magazijn inrichten. Ben je een garagehouder met een grote voorraad banden? Kies dan een bandenstelling. Maak je veel gebruik van pallets? Palletstelling! Ga voor jezelf na welke stellingen het best passen bij de goederen die opgeslagen dienen te worden en welke het best in de te-benutten ruimte passen. Weet je dat niet helemaal zeker? Dan kan je altijd advies vragen! 

De stellingen staan… en dan?

Wanneer je voor de juiste stellingen hebt gekozen, is het uiteraard ook van belang deze stellingen praktisch in te delen voor jou magazijn inrichten. Hiervoor zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de ABC-methode. Dit is een veelgebruikte techniek om een magazijn zo handig mogelijk in te delen. Hierbij staat A voor de producten die snel lopen, B voor de producten die iets minder hard van stapel lopen en C voor de broodjes die het minst snel over de toonbank gaan. Wanneer je A vooraan het magazijn legt bji het magazijn inrichten, zal het de order pickers tijd (en dus kosten) sparen bij het klaarmaken van bijvoorbeeld bestellingen. 

Een extraatje wat goed van pas kan komen bij een magazijn inrichten, zijn magazijnbakken. Magazijnbakken zijn multi-inzetbaar, kunnen bijvoorbeeld goed dienen voor het opslaan van kleinere producten zoals bouten en schroeven. De bakken kunnen gemakkelijk op elkaar gestapeld worden, en zijn in meerdere maten beschikbaar; een handig opzetje naar een geordend magazijn dus! 

Werktafel 

De praktische kant van jouw magazijn wordt niet alleen bepaald door hoe je de stellingen juist neerzet en welke bakken je hierin opslaat; het gaat er ook om hoe je de ruimte verder benut bij je magazijn inrichten. Zo zal je in het magazijn werktafels of werkbanken hebben staan. Wil je de ruimte in jouw magazijn zo goed mogelijk benutten? Kies dan voor werktafels op wielen; geeft je een bak flexibiliteit en laat de werknemers werken waar dan ook, perfect voor jouw magazijn inrichten! Mega handig!