Hoe je door een entresolvloer een ruimte beter kan benutten

Hoe je door een entresolvloer een ruimte beter kan benutten

Ieder met een eigen bedrijf waarbij een magazijn, werkplaats of garage komt kijken, zal wel eens tegen een ruimtegebrek probleem aangelopen zijn. Of dit nou gaat om te weinig plek om producten of goederen te bergen, te weinig ruimte om heftrucks of pallets te stallen of te weinig ruimte voor kantoormogelijkheden. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop opties met betrekking tot de optimalisatie van de ruimte in een opslag, magazijn, werkplaats of garage. Eén van die handige opties? Het installeren van een entresolvloer! We informeren je graag over de ins en outs van een entresolvloer, voor je het weet pas jij deze manier van het creëren toe in jouw bedrijf! 

Wat is een entresolvloer?

Een entresolvloer is een constructie die kan worden gezien als een extra tussenvloer. Deze tussenvloer is meestal gemaakt door een stalen constructie te combineren met een afwerking van houten platen. Een entresolvloer kan worden geplaatst en gemonteerd tussen twee verdiepingen in; de entresolvloer dient hierbij dan als extra verdieping. Door de montage van een entresolvloer kan er op een praktische manier extra vierkante meters grond oppervlakte gecreëerd worden. De tussenvloer kan alleen geplaatst worden als de ruimte waar deze geplaatst dient te worden hoog genoeg is. Weet je niet zeker of het mogelijk is om een entresolvloer te plaatsen in de door jouw gewenste locatie, is het verstandig contact op te nemen met een specialist die met een adviserende blik jouw wensen met je door kan nemen. 

Kosten entresolvloer; afhankelijk van de grootte! 

Wanneer je ervoor kiest een tussenverdieping te plaatsen in jouw werkruimte, dan heb je uiteraard keuze uit verschillende mogelijkheden, welke voornamelijk zijn toe te wijzen in de grootte van de vloer die je kiest. Het aantal vierkante meters voor de vloer, gaat hand in hand met de prijs die je er uiteindelijk voor zal betalen (entresolvloer prijs m2). Vaak wordt er een persoonlijke offerte opgesteld, waarbij de gewenste vierkante meters in acht genomen zullen worden. Daarnaast wordt er gekeken naar het soort entresolvloer dat gewenst is, zoals een entresolvloer hout. 

 

De prijzen van een verdiepingsvloer kennen nog een andere vorm van variatie; zo kan men er namelijk voor kiezen om een tweedehands tussenverdieping aan te schaffen. De aanschaf van een tweedehands model gaan gepaard met lagere kosten. Je mag er uiteraard van uitgaan dat een tweedehandse verdiepingsvloer volledig gekeurd en gecheckt is, zodat veiligheid en kwaliteit gegarandeerd kunnen worden. 

Waar kan een entresolvloer in jouw werkruimte voor dienen?

Er zijn veel verschillende situaties waarin het inzetten van een entresolvloer toepasbaar. Zo wordt het vaak gezien dat werkplaatshouders ervoor kiezen om de extra ruimte te gebruiken voor het uitvoeren van werkzaamheden. Magazijnen daarentegen zullen er vaker voor kiezen om deze extra ruimte te gebruiken voor de opslag van goederen. De invulling van het benutten van de ruimte van een entresolvloer is natuurlijk geheel aan jezelf; als je deze extra ruimte wil gebruiken voor het realiseren van extra bureau-werkplekken dan is dat natuurlijk ook een mogelijkheid! 

Het monteren van een entresolvloer

Door de stalen constructie waarmee een entresolvloer vaak hand in hand gaat, is het (de)monteren van een verdiepingsvloer best gemakkelijk. Zo kan de entresolvloer gemakkelijk in elkaar gezet worden, en in tijden van een eventuele verhuizing, verbouwing, of welke andere reden dan ook, kan de entresolvloer weer uit elkaar gehaald worden. De gemakkelijke montage is één van de reden dat werkplaats-, garage-, magazijn-, bedrijf-, en alle andere gewenste locatie-houders kiezen voor het installeren van een entresolvloer. 

Voordelen op een rijtje

Het gebruik van een entresolvloer brengt meerdere voordelen met zich mee, die we graag even voor je op een rijtje zetten:

  • Voorkomt ruimtegebrek; draagt bij aan optimalisatie van een ruimte
  • Is multi-inzetbaar; men kan de extra ruimte gebruiken voor zowel opslag als werkzaamheden
  • (De)monteren van de verdiepingsvloer is relatief gemakkelijk
  • Prijzen variëren en men heeft keuze uit tweedehands of nieuwe vloeren