Geordend werken in je magazijn begint bij de basis

Geordend werken in je magazijn begint bij de basis

Rust, reinheid en regelmaat; wie is er niet groot meegebracht? En hoewel dat voor velen alleen geldt op de thuisbasis, is het af en toe toch ook handig om dit bij te brengen op de werkvloer. Dus ben jij een magazijn-, opslag-, garage- of werkplaats houder maar weet je eigenlijk niet precies hoe je jouw magazijn geordend en netjes houdt? Hoe je nou eigenlijk rust, reinheid en regelmaat brengt in jouw magazijn? We helpen je uiteraard graag een stukje op weg; dus ben jij toe aan jouw magazijn ‘geordend en netjes’? Lees dan snel mee voor een aantal basistips; geordend werken in je magazijn begint namelijk allemaal bij de basis! 

Magazijn geordend en netjes met magazijnstellingen

Wil je graag jouw magazijn geordend en netjes? Dan is het gebruik van magazijnstellingen een must. Magazijnstellingen kunnen worden gezien als de ruggengraat om ervoor te zorgen dat jouw magazijn geordend en netjes is. De veelzijdigheid van magazijnstellingen biedt geordende opslagoplossingen voor diverse goederen; van kleine onderdelen tot grote pallets. Palletstellingen, legbordstellingen en draagarmstellingen zijn enkele veelvoorkomende types. Palletstellingen zijn bijvoorbeeld ideaal voor het opslaan van pallets met zware ladingen. Legbordstellingen daarentegen, zijn handig om kleine artikelen netjes te ordenen. Draagarmstellingen kunnen worden gebruikt voor lange, zware items zoals buizen en planken. De keuze van het juiste type magazijnstelling om jouw magazijn geordend en netjes te houden, is van groot belang. Neem contact op met een specialist als je niet helemaal zeker weet welke keuze je het beste kan maken! 

Magazijn geordend en netjes met de ABC-looproute

De ABC looproute is een goede tactiek om jouw magazijn geordend en netjes te houden. Deze looproute verwijst naar een strategie voor het efficiënt organiseren van de opslag in een magazijn, werkplaats, garage of opslag. Hiermee kan je jouw medewerkers aansturen om jouw magazijn geordend en netjes te houden en daarmee kost het ook minder tijd om orders te picken op deze manier.  

  • A-locatie; dit staat voor de locaties in het magazijn waar de snelst bewegende en meest populaire items worden opgeslagen. Deze producten worden vaak verkocht en verzonden, dus ze moeten gemakkelijk toegankelijk zijn. Ze worden meestal dicht bij het ontvangst- of verzend gebied geplaatst om de efficiëntie van het orderverzamelproces te maximaliseren. 
  • B-locatie; dit zijn de locaties waar items met een gemiddelde vraag worden opgeslagen. Deze producten worden niet zo vaak verkocht als die op de A-locatie, maar zijn nog steeds van groot belang. Ze bevinden zich meestal iets verder weg van het ontvangst- of verzend gebied. 
  • C-locatie; de c-locaties zijn de locaties in het magazijn waar items met een lage vraag worden opgeslagen. Dit zijn producten die zelden worden verkocht en meestal seizoensgebonden zijn. Ze worden vaak op de minst toegankelijke plaatsen in het magazijn opgeslagen; ze zijn immers minder vaak nodig om te pakken. 

Tip: wil je graag jouw magazijn geordend en netjes houden; zorg er dan voor dat elke neus van elke werknemer dezelfde kant op staat, en dat je jouw medewerkers vaak herinnerd aan jouw magazijn geordend en netjes houden! Beter te vaak dan te weinig; voor je het weet is het alles behalve een magazijn geordend en netjes.