Effectief gebruik maken van je magazijn met de entresolvloer; een entresolvloer magazijn installeren

Effectief gebruik maken van je magazijn met de entresolvloer; een entresolvloer magazijn installeren

Ruimte is vaak een te schaars iets, wat maakt dat bedrijven massaal op zoek gaan naar manieren om hun beschikbare ruimte optimaal te benutten. Zo zien we vaak terug dat de magazijnstellingen van StellingStunt optimaal worden gebruikt voor het efficiënt inrichten van magazijnen, maar er bestaan natuurlijk nog andere manieren om het efficiënt inrichten in werking te stellen! Een uitstekende manier om extra bruikbare ruimte te maken, zonder dat het al te veel voeten in de aarde zet, is het gebruik van een entresolvloer magazijn. Deze constructie is de perfecte aanvulling voor elke ruimte waar extra oppervlakte gewenst is; van magazijnen tot kantoren en winkels. Ben je benieuwd of een entresolvloer iets voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder! 

Wat is een entresolvloer magazijn?

Een entresolvloer, ook wel bekend als mezzanine of tussenverdieping, is een extra niveau van vloeren dat wordt geïnstalleerd tussen een vloer en een plafond. Zo’n entresolvloer wordt op maat gemaakt, waardoor de entresolvloer precies aan behoeften kan worden aangepast. Een entresolvloer wordt meestal gemaakt van staal, waardoor deze duurzaam is en bestand zijn tegen zware belastingen. 

Functies van een entresolvloer magazijn; extra opslagruimte

Een van de meest voorkomende functies van een entresolvloer magazijn is het bieden van extra opslagruimte. Magazijnen, garages of werkplaatsen komen vaak in ruimtegebrek wanneer de voorraad toeneemt. Het plaatsen van een entresolvloer kan hiervoor de perfecte oplossing zijn; er wordt als het ware een dubbele grondoppervlakte gecreëerd, waar meer materialen op opgeslagen kunnen worden!

Functies van een entresolvloer magazijn; extra kantoorruimte

Bedrijven groeien vaak in de loop der tijd, en hun behoefte aan kantoorruimte kan daarmee ook groeien. In plaats van te verhuizen naar een groter kantoorpand, kunnen bedrijven ervoor kiezen om een entresolvloer te installeren en deze om te zetten in extra kantoorruimte. Door de flexibiliteit die een entresolvloer magazijn biedt, kan zo’n tussenverdieping worden voorzien van verschillende tussenwanden waardoor er aparte kantoortjes ontstaan. Er kan natuurlijk ook voor worden gekozen om een extra vergaderruimte of open werkruimte voor personeel te maken! 

Functies van een entresolvloer magazijn; showroom

Verkopers kunnen ook profiteren van het installeren van een entresolvloer. Zo kunnen winkeliers er bijvoorbeeld voor kiezen om een extra showroom- of winkelruimte te maken op de tussenverdieping. In een drukke winkel met weinig ruimte kan het moeilijk zijn om voldoende ruimte te hebben om alle producten waardig te laten zien; een entresolvloer kan hierin de oplossing bieden. 

Een entresolvloer magazijn is kostenbesparend

Het aanschaffen en (laten) installeren van een entresolvloer magazijn is niet alleen praktisch, maar ook nog een kostenbesparend. Door extra ruimte te creëren op een creatieve manier, hoeft er geen extra of nieuw pand te worden gehuurd, en hoeft er dus ook geen verhuizing plaats te vinden! Dubbel winnen dus, onderaan de streep!