Een efficiënte inrichting van je magazijn; zo doe je dat!

Een efficiënte inrichting van je magazijn; zo doe je dat!

Eens in de zoveel tijd wordt het tijd voor een reorganisatie van je magazijn, werkplaats, opslag of garage. Maar hoe kan je een magazijn inrichten op de meest optimale manier? Dat blijkt voor vele magazijnhouders toch een moeilijke opgave… Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen die een stuk op weg kunnen helpen en waar we je uiteraard graag mee doorheen nemen! Lees snel met ons mee voor inspiratie. 

Stellingen! 

Het gebruik van de juiste stellingen is van groot belang voor een magazijn optimaal inrichten. Wie op stellingen zoekt krijgt duizend en één verschillende mogelijkheden, en dat is precies waar het om draait; zorg dat je passende stellingen bij de juiste producten hebt, zodat je jouw producten zo efficiënt mogelijk kan bergen. Ben jij een garagehouder en heb je daardoor veel autobanden die je wilt bergen? Schaf dan een bandenstelling aan waarmee je dit voor elkaar kan krijgen! Kleine producten die je kwijt wil op pallets? Kies dan een palletstelling! Voor andere producten of wellicht voor het bergen van papieren op kantoor komen legbordstellingen dan weer als geen ander van pas! Natuurlijk is het ook mogelijk om verschillende stellingen aan te schaffen; neem vooral contact op met een specialist en ga samen de mogelijkheden door! 

Tactiek! 

Achter het efficiënt inrichten van een magazijn schuilt een ware techniek die jou zomaar een stukje verder zou kunnen helpen… Het heeft alles te maken met vraag en aanbod! Wil je jouw magazijn efficiënt en daarmee dus tijd- en kostenbesparend inrichten? Gebruik dan de A-B-C-methode. Deze methode geeft aan dat producten waar op dat moment het meest vraag voor is (A), zo dicht mogelijk bij de plek van het gereed maken van de orders liggen. De producten waar het minst vraag naar is (C)? Deze mogen zo ver mogelijk van die plek af! Wanneer je jouw magazijn op deze manier inricht zullen de orderpickers in jouw magazijn minder lang de tijd nodig hebben om de producten te pakken en dus meer orders kunnen klaarmaken op één dag! Je kunt deze inrichting natuurlijk elk kwartiel veranderen! 

Accessoires voor een efficiënt magazijn

Wil je naast stellingen en de tactiek, nog meer doen om jouw magazijn of werkplaats zo strak mogelijk in te richten? Je vindt veel accessoires die daar als geen ander bij kunnen helpen! Zo kan je bijvoorbeeld magazijnbakken aanschaffen, welke perfect kunnen dienen voor het bergen van jouw kleinere producten, zoals schroeven. Daarnaast kunnen gaaslegborden ook een goede uitkomst bieden, welke als onderlaag in stellingen gebruikt kunnen worden!